Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ رابعه تیموری:  «حسین کریمان» در کتاب «ری باستان» می‌گوید: «در روزگار باستان شهرری بخشی از سرزمین ماد بود، بنابراین زبان مردم نیز «مادی» بود با این وجود به این دلیل که پیش از تشکیل دولت ماد آسوریان بر این منطقه تسلط داشتند، زبان آسوری هم در ری نفوذ داشت.» زبان مادی با زبان پارس قدیم، قرابت داشت و مادی و پارسی زبان یکدیگر را به خوبی می‌فهمیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمان زبان یونانی را از دیگر زبان‌های رایج در ری نام می‌برد و می‌گوید: «زبان دیگر مربوط به ری باستان زبان یونانی بود که پس از اسکندر رایج شد و تا قرن‌ها پس از سقوط سلوکیان باقی ماند.» او به توجه اشکانیان به ری اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: «زبان اشکانیان زبان پهلوی بود که از پارسی باستان مشتق شده بود. از آنجا که زبان پهلوی، میان زبان فارسی قدیم و جدید بود، به آن فارسی میانه نیز می‌گویند.» در کتاب ری باستان درباره زبان پهلوی آمده است: «زبان پهلوی از دوره اشکانیان، زبان علمی و ادبی ایران بوده و آنچه که زبان امروز مردم تهران است، همان شکل تغییر یافته زبان مردم ری است. این زبان به زبان شعرسرایی سعدی نزدیک است.»

کد خبر 576531 برچسب‌ها فرهنگ همشهری محله تاریخ عمومی ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ همشهری محله تاریخ عمومی ایران زبان پهلوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۸۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ استاندار خراسان شمالی در آیین افتتاح این نمایشگاه گفت: نمایشگاه موزه عبرت فرصت بسیار خوبی برای آشنایی جوانان با چهره واقعی رژیم منحوس پهلوی و جنایت آن علیه مردم بی گناه است.
محمدرضا حسین نژاد افزود: محتوای این موزه باید از طریق رسانه و فضای مجازی برای استفاده حداکثری اطلاع رسانی شود.
وی در ادامه گفت: جوانان باید از ظلم و ستم رژیم شاهنشاهی به ملت ایران مطلع شوند، اینکه چگونه ثروت جامعه در انحصار درصد کمی از جامعه بود و فاصله طبقاتی در آن دوران بیداد می‌کرد.
استاندارخراسان شمالی با تاکید بر فراهم کردن زمینه بازدید دانش آموزان از موزه عبرت، یادآور شد: مدیران شهرستانی زمینه را برای بازدید دانش آموزان از نمایشگاه عبرت فراهم کنند و وقایع گذشته برای آنان بازگو شود.
این نمایشگاه با هدف آشنایی نسل جوان و نوجوان با ماشین سرکوب حکومت پهلوی و معرفی شخصیت‌های برجسته انقلاب برپا شده و با روایت‌گری و تصویرسازی زندان‌های پیش از انقلاب که محل شکنجه مبارزان انقلابی بود در معرض دید عموم قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • به صرف لبخند ؛ اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • جزئیات تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • انتقاد امام جمعه همدان از توجه به ارزش‌های مادی در مدارس
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین